ГоловнаПолітика

МВС показало автомат, з якого вбили Аміну Окуєву

"Він тільки зовні нагадує автомат Калашникова. Це насправді інша зброя".

Директор Департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко оприлюднив фотографію чеського автомата, з якого 2017 року вбили Аміну Окуєву

Фото: facebook.com/artem.shevchenko.9

Зброю знайшли за 600 метрів від місця злочину.

"Він тільки зовні нагадує автомат Калашникова. Це насправді інша зброя, досить рідкісна на пострадянському просторі взагалі, а в Україні і поготів", - написав Шевченко у фейсбуці.

Він зазначив, що автомат передали кілеру спеціально для вбивства, що є ознакою замовності злочину.

"Такий автомат Sa vz. 58 виготовлявся Чехословаччиною з 1958 до 1984 року. 2000 року знятий повністю з озброєння. Таких стволів багато в Чехії, Словаччині, на Кубі, в країнах Африки. В Україні, повторюся, це дуже рідкісна зброя. Тому вона стала ключем для розкриття", - написав Шевченко.

За даними МВС, для вбивства Окуєвої також були використані спеціальні бронебійні патрони калібру для більш смертельного ураження.

Нагадаємо, Аміна Окуєва, уродженка Одеси, воювала на Донбасі проти підтримуваних Росією бойовиків. Брала участь у створенні батальйону імені Джохара Дудаєва, яким командував її чоловік Адам Осмаєв.

30 жовтня 2017 року близько 20:00 невідомі особи на автодорозі поблизу залізничної станції "Глеваха" Київської області розстріляли автомобіль, у якому перебувало подружжя.

Окуєва загинула, Осмаєв отримав поранення ноги.

12 січня 2020 року поліція затримали людину, чиї біологічні зразки збіглися з ДНК, знайденим на автоматі. Як виявилося, він перебував під домашнім арештом за підозрою в причетності до двох інших гучних убивств - директора Caparol Павла Зможного (вересень 2016 року) і начальника відділу реклами КП "Київський метрополітен" Павла Миленького (січень 2019 роки).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram