ГоловнаПолітика

Рада має намір на позачерговому засіданні розглянути законопроєкт про зміни до Конституції в частині децентралізації

Це станеться, якщо документ визнають конституційним.

Рада має намір на позачерговому засіданні розглянути законопроєкт про зміни до Конституції в частині децентралізації
Фото: Анна Стешенко

Верховна Рада збирається провести 24 січня позачергове засідання, щоб прийняти в першому читанні законопроєкт №2598 про зміни до Конституції в частині децентралізації.

Це станеться, якщо Конституційний Суд визнає документ відповідним Основному закону, повідомила заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук, передають "Українські новини".

"Це питання поки що не порушували на фракції, але, очевидно, його розглянуть пізніше цього тижня. Це також залежатиме, чи відправимо ми (очевидно, що відправимо) в Конституційний Суд завтра законопроєкт щодо децентралізації", - сказала вона.

Фракція сподівається, що КС встигне розглянути цей законопроєкт. Намір провести позачергове засідання 24 січня підтвердив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

Для того, щоб парламент міг приступити до розгляду цього проєкту закону, його спочатку повинен схвалити Конституційний Суд. Якщо його визнають конституційним, то документ повинні підтримати щонайменше 226 нардепів у першому читанні і 300 у другому.

Нагадаємо, 13 грудня президент України вніс до Верховної Ради законопроєкт про зміни до Конституції України щодо децентралізації влади. Його текст з'явився 16 грудня. У документі, з-поміж іншого, пропонується ліквідувати райони і ввести замість них округи.

У доопрацьованому законопроєкті про зміни до Конституції в частині децентралізації влади запропонували зберегти особливий правовий статус Севастополя до деоккупації Криму. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram