ГоловнаПолітика

Рада вирішила розібратися із зарплатами і преміями в Кабміні (оновлено)

Позицію міністрів заслухають у п'ятницю на годині запитань до уряду.

Рада вирішила розібратися із зарплатами і преміями в Кабміні (оновлено)
Фото: Макс Левин

Верховна Рада в п'ятницю планує заслухати інформацію урядовців про зарплати і премії в органах виконавчої влади.

Про це на першому пленарному засіданні 2020 року повідомив спікер Верховної Ради Дмитро Разумков.

"Усі бачили інформацію про збільшення заробітних плат народних депутатів України. Є індексація, але вона не відповідає цифрам, про які пишуть у ЗМІ. Є 100 тисяч, 150 тисяч... Зміни зарплат - близько 3 тисяч для народного депутата. Це пов'язано з прожитковим мінімумом. У той самий час усі бачили інформацію про преміювання окремих керівників різних установ і відомств. Я думаю, що мені як голові Ради і вам як народним депутатам дуже цікаво почути інформацію про ці надбавки, премії", - сказав Разумков.

"Тому є пропозиція під час години запитань до уряду заслухати після міністра закордонних справ позицію міністрів і, можливо, прем'єра про премії, які були нараховані міністрам у Кабінеті Міністрів", - додав спікер.

Оновлення. Голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко також повідомив, що інформація про зарплату нардепів у розмірі 100 000 грн є фейком і поширюється з метою дискредитації.

"Щодо 100 000 у депутатів - це відверта брехня і маніпуляція, ми готові, щоб ви пішли разом з нами в касу, під камери це все зробити, це фейки, які поширюють з метою дискредитації. Щодо зарплат міністрів ми будемо розбиратися. Щодо зарплат членів наглядових рад - це наступне питання, потрібно розбиратися ще більш глибоко, тому що члени наглядових рад здійснюють дуже важливу функцію щодо усунення корупційної складової під час управління великими державними підприємствами, але там теж потрібно наводити порядок", - заявив він. 

Голова партії "Слуга народу" пообіцяв, що на сторінці політсили в Facebook в день видачі зарплати оприлюднять виписку її обсягу. 

Нагадаємо, 3 січня видання "НВ" повідомило, що голова Мінекономрозвитку Тимофій Милованов, який скаржився на низький оклад, восени отримував премії в розмірі від 345 до 587% окладу. У результаті його підсумкова зарплата в листопаді після сплати податків склала 64306 грн.

Пізніше стало відомо, що гендиректор "Укрпошти" у 2020 році буде отримувати 1,89 млн гривень на місяць, а керівники "Нафтогазу" отримають 700 млн гривень премії за відсуджені $2,9 млн у "Газпрому".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram