ГоловнаПолітика

Помпео дзвонив Зеленському, щоб дізнатися, що він робить в Омані, - Єлісєєв

Американська розвідка була збита з пантелику.

Помпео дзвонив Зеленському, щоб дізнатися, що він робить в Омані, - Єлісєєв
Майк Помпео
Фото: EPA/UPG

Державний секретар США Майкл Помпео дзвонив президенту України Володимиру Зеленському, щоб дізнатися, що він робить в Омані.

Про це в ефірі телеканалу "Прямий" заявив дипломат, радник п'ятого президента України Костянтин Єлісєєв.

"У складі делегації аж дві людини - президент і його помічник. У складі делегації навіть не було посла. Завжди, коли їде президент, його на будь-якій зустрічі супроводжує посол. Отже, посла не було. Тому, на мій погляд, це були якісь фейкові зустрічі для того, щоб замилити нам очі. Але народ України повинен знати, за які кошти він літав, хто його охороняв, за які кошти наймався чартер, на якому він повернувся, з ким він зустрічався", - сказав Єлісєєв.

Він зазначив, що американські дипломати були спантеличені візитом Зеленського в Оман.

"Я скажу чесно. Навіть мої американські колеги були трохи спантеличені цим візитом. Однією з мотивацій дзвінка держсекретаря Помпео президенту, коли він перебував в Омані, було навіть просто з'ясувати, що він там робить. Тому що в цей час Близький Схід, ескалація напруженості в Ірані, Іраку, Сирії. Поруч Оман. І тут несподівано президент країни, що воює, в різдвяні свята їде нібито з візитом так званим у той час, коли головна особа хворіє. І тому він запитав, що він там робить. Тому що американська розвідка навіть була збита з пантелику. І тому пішло звідти "Україна в Омані". Вона ввела в оману не тільки себе, наших громадян, але навіть наших міжнародних партнерів", - пояснив дипломат.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський полетів на Різдво в Оман під приводом робочої поїздки. Після того, як в ЗМІ з'явилася інформація, що Зеленський разом з сім'єю без розголосу поїхав відпочивати на узбережжі Оманської затоки, Офіс президента написав, що глава держави відбув до Оману з робочою поїздкою і у нього заплановані зустрічі на найвищому рівні.

Пізніше Офіс президента повідомив, що Зеленський зустрівся з міністром закордонних справ Оману Юсуфом бін Аляві бін Абдуллою. Також Зеленський зустрічався з виконавчим президентом Державного генерального резервного фонду Султанату Оману Абдулсаламом аль-Муршиді. Через аварію українського літака МАУ в Ірані президент мусив перервати поїздку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram