ГоловнаПолітика

Офіс генпрокурора передав до суду справу проти суддів Майдану

Їм закидають неправосудне рішення і втручання в систему розподілу справ.

Офіс генпрокурора передав до суду справу проти суддів Майдану
Мария Прындюк (в центре), одна из судей Майдана
Фото: Катерина Серко

Офіс генпрокурора передав до Солом'янського районного суду Києва обвинувальний акт проти трьох колишніх суддів Апеляційного суду Києва за винесення неправосудного рішення проти одного з активістів Майдану.

Про це йдеться на сайті ОГП.

За версією слідства, на початку 2014 року ці судді підтвердили запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для громадянина, підозрюваного в "масових заворушеннях 19-24 січня 2014 року в районі Європейської площі і вул. Грушевського". Доказів цього протягом слідства не знайшли.

Тепер екссуддям інкримінують ч. 2 ст. 375 (неправосудне рішення) і ч. 1 ст. 376-1 (втручання в автоматизовану систему документообігу суду) Кримінального кодексу.

Їхніх імен у повідомленні не вказано.

Суддю Солом'янського районного суду, яка прийняла перше рішення про арешт цієї людини, судять окремо.

Слідчі і прокурори, які незаконно затримали і притягли до кримінальної відповідальності двох осіб, у тому числі зазначеного громадянина, теж перебувають під судом.

Нагадаємо, що 29 вересня 2016 року Верховна Рада звільнила п'ятьох суддів з Апеляційного суду Києва, які приймали рішення проти євромайданівців. Серед них - Марія Приндюк, Світлана Коваль, Людмила Бартащук, Олександр Бец і Ольга Єфімова.

Судячи з фабули справи, судити будуть Приндюк, Беца і Єфімову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram