ГоловнаПолітика

Зеленський заявив, що версії про влучення ракети в літак не відкидають, але поки що вона не підтверджена

Удень він говоритиме з Помпео про перебіг розслідування.

Зеленський заявив, що версії про влучення ракети в літак не відкидають, але поки що вона не підтверджена
Фото: president.gov.ua

Версії про влучення ракети в літак МАУ в Ірані не відкидають, але поки що вона не підтверджена. Про це на своїй сторінці в Facebook заявив президент України Володимир Зеленський.

"З огляду на останні заяви лідерів держав у ЗМІ, ми закликаємо всіх міжнародних партнерів - перш за все уряди США, Канади та Великої Британії - надати дані та докази, які стосуються катастрофи, в розпорядження комісії з розслідування причин. Удень у мене буде розмова з приводу перебігу розслідування з Держсекретарем США Майком Помпео", - повідомив він.

Комісія з розслідування причин катастрофи в Ірані продовжує свою роботу, до неї залучені експерти з України.

Нагадаємо, літак "Боїнг-737", що належить МАУ, впав через три хвилини після зльоту в Тегерані (Іран) з аеропорту Імама Хомейні. На борту було 9 членів екіпажу і 168 пасажирів, більшість - громадяни Ірану.

Про те, що авіакатастрофа могла статися через влучення зенітної ракети, повідомили декілька джерел у Пентагоні та розвідувальних службах, на це ж натякнув президент США Дональд Трамп. CNN з посиланням на джерела, близькі до розвідки, повідомили, що літак МАУ було збито двома зенітними ракетами російського виробництва класу "земля-повітря".

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо на екстреному брифінгу заявив, що є підтверджені факти, що вказують на влучення ракети в "Боїнг".

Міжнародна експертно-журналістська група Bellingcat надала докази справжності відео, на якому зафіксовано, як ракета збиває український Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України".

Прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон повідомив, що у їх держави також є підтвердження влучення ракети в літак українських авіаліній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram