ГоловнаПолітика

МВС отримало перші одномоторні вертольоти Н125 за контрактом з Airbus Helicopter

Їх планують задіяти для підготовки пілотів ДПСУ.

Фото: mvs.gov.ua

Міністерство внутрішніх справ у п'ятницю отримало два французькі вертольоти Н125 за контрактом із компанією Airbus Helicopter.

Про це йдеться на сайті МВС.

Вертольоти призначені для Державної прикордонної служби. Їх планують задіяти для підготовки пілотів, а пізніше - для моніторингу кордону.

"Ці моделі Н125 будуть прилітати в Україну вже зі спеціальним обладнанням для спостереження. Два вертольоти, які прибули сьогодні, будуть використовуватися для підготовки пілотів-прикордонників. Незважаючи на порівняно невеликий розмір, ця машина має велику стабільність польотів, на борту може підняти до 6 членів екіпажу, відсутність вібрації в салоні, що необхідно для роботи оператора, і тривалий час перебуває в повітрі без дозаправлення", - заявив заступник міністра Сергій Гончаров.

За словами голови ДПСУ Сергія Дейнека, в цілому прикордонники отримають 24 такі машини в різній комплектації.

Сергій Дейнеко
Фото: dpsu.gov.ua
Сергій Дейнеко

Гончаров також розповів, що незабаром МВС отримає тренажер-симулятор польотів для Кременчуцької льотної академії.

Фото: dpsu.gov.ua

Фото: mvs.gov.ua

Фото: mvs.gov.ua

Фото: mvs.gov.ua

Фото: dpsu.gov.ua

Фото: dpsu.gov.ua

Нагадаємо, 14 липня 2018 року МВС підписало контракт з Airbus Helicopters на закупівлю 55 вертольотів моделей H225, H145, Н125 для МВС. Airbus поставить для МВС 21 вертоліт H225, 24 вертольоти H125 і 10 вертольотів H145 (вісім - у п'ятилопатевому компонуванні, два - в чотирилопатевому).

Окрім вертольотів, на базі створеного державного сервісного центру Україна отримає технічний супровід: сервісне обслуговування, інструкторів і техніків, а також навчання - підготовку екіпажів та інструкторів, які надалі самі навчатимуть персонал.

Перші два вертольоти H225 отримали 21 грудня 2018 року Національна гвардія і ДСНС. 30 січня і 20 червня два H225 отримала ДСНС, а 24 грудня ще один H225 прилетів для Національної гвардії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram