ГоловнаПолітика

ДБР визнало, що "не впоралося" зі своїми завданнями

Нове керівництво Бюро оцінило Трубу незадовільно.

ДБР визнало, що "не впоралося" зі своїми завданнями
Бывший глава ГБР Роман Труба
Фото: facebook/Державне бюро розслідувань

Державне бюро розслідувань вважає, що за підсумками 2019 року "не впоралося з першорядними завданнями і викликами сьогодення".

Про це йдеться в заяві Бюро, опублікованій у середу, 1 січня.

"Встановлено істотні порушення як в організації діяльності підрозділів, взаємодії з правоохоронними органами, так і в кадровому й технічному забезпеченні", - сказано в ній.

ДБР просить надсилати на електронну пошту [email protected] пропозиції про подолання кризи в Бюро, підвищення ефективності роботи слідчих і оперативних підрозділів.

"Ми чекаємо на ґрунтовну інформацію про зловживання чиновників і правоохоронців, їх приховані активи, корупційні зв'язки та ін. Звертаємо увагу на те, що в листах-повідомленнях слід чітко викладати факти й обставини, надавати їх підтвердження", - сказано в заяві.

Нагадаємо, що в грудні 2019 року Верховна Рада прийняла закон про перезапуск Державного бюро розслідувань.

Тепер ДБР - не центральний орган виконавчої влади, який здійснює правоохоронну діяльність, а державний правоохоронний орган.

Було скасовано колегіальний принцип управління в Бюро. Директор ДБР отримав повноваження одноосібного ухвалення рішень і нестиме повноту відповідальності за результати діяльності ДБР. Якщо вони будуть незадовільними, його можна буде зняти.

Повноваження попереднього директора ДБР Романа Труби та його заступників достроково припинили 27 грудня. В.о. директора Бюро стала депутатка Верховної Ради Ірина Венедіктова.

Нового директора ДБР виберуть на конкурсі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram