ГоловнаПолітика

Зеленський у новорічному привітанні запропонував Україні національну ідею

"Навчитися жити разом із повагою заради майбутнього своєї країни".

Президент Володимир Зеленський привітав українців з Новим роком 13-хвилинним роликом, під час якого встиг використати не тільки українську, а й кримськотатарську, угорську та російську мови.

Ключове послання президента в тому, що Україна зараз роз'єднана, а повинна стати єдиною.

Президент зазначив, що всі українці різні, «не ідеальні і не святі, тому що просто люди, зі своїм недоліками і тарганами".

"Але в нашому паспорті не зазначено, правильний чи неправильний українець, немає рядка "патріот", "малорос", "ватник" чи "бандерівець". Там написано - "громадянин України", - сказав Зеленський.

"Як же нам, таким різним, жити далі разом? Відгородитися величезним парканом? Хтось переконав нас, що наші відмінності мають значення. А раптом це не так?" - зазначив Зеленський.

Він додав, що українців насправді багато що об'єднує.

"Ми однаково пишаємося великими українцями. Чи перестали б ми поважати, дізнавшись, за кого на виборах голосували Шевченко чи Леся Українка? Якби Сковорода чи Хмельницький мали різні погляди на НАТО? Було б нам важливо, до якої церкви ходять Каденюк і Лобановський? Що думають Антонов чи Корольов про розмитнення автомобілів? І як Ступка чи Биков ставляться до Нормандського формату. Ми цінуємо їх за інше. Тому що цінуємо ми насправді інше", - сказав Зеленський.

"У новому році нам потрібно бути єдиною країною щодня. Це має стати нашою національною ідеєю - навчитися жити разом із повагою заради майбутнього своєї країни", - заявив президент України.

"У новому 2020 році я бажаю всім нам поважати одне одного, бути здоровими, мати достаток і багато приводів усміхатися", - сказав президент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram