ГоловнаПолітика

У Зеленського заявили, що наступний обмін може відбутися вже цієї зими

Узгодження списків почнеться в січні 2020 року.

У Зеленського заявили, що наступний обмін може відбутися вже цієї зими
Фото: пресс-служба президента

Узгодження списків для майбутнього чергового етапу взаємного звільнення утримуваних осіб має розпочатися вже в січні 2020 року, сам обмін може відбутися також вже цієї зими за наявності відповідних умов.

Про це заявила прессекретар президента Володимира Зеленського Юлія Мендель, передає "Інтерфакс-Україна".

"Під час телефонної розмови 31 грудня президент Зеленський і президент Російської Федерації Володимир Путін погодилися, що узгодження списків для майбутнього взаємного звільнення має розпочатися негайно, отже, вже в січні 2020 року. До узгодження списків неможливо сказати імена і скільки людей буде узгоджено. Однак сподіваємося, що за умови швидкої роботи та технічних можливостей майбутнє взаємне звільнення відбудеться вже взимку 2020 року", - сказала Мендель.

Вона також зазначила, що йдеться про звільнення українців, у тому числі і кримчан, які перебувають у Криму і на території Росії, і росіян, які перебувають в Україні.

Нагадаємо, 31 грудня під час телефонної размови Зеленський і президент РФ Путін привітали один одного з проведеним взаємним звільненням утримуваних осіб, яке відбулося 29 грудня. Повідомляли, що вони також домовилися негайно перейти до узгодження списків для звільнення полонених.

29 грудня в рамках обміну з полону бойовиків повернулися 76 українців - 64 цивільних і 12 військовослужбовців. До Росії і на окуповані території України повернулися 124 особи. 22 відмовилися і залишилися в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram