ГоловнаПолітика

"Європейська Солідарність" вимагає порушити справу проти Труби

Звільнення, на думку партії, недостатньо.

"Європейська Солідарність" вимагає порушити справу проти Труби
Фото: eurosolidarity.org

Партія "Європейська Солідарність" вимагає порушити кримінальне провадження проти звільненого глави ДБР Романа Труби через записи прослуховування у його кабінеті. Про це йдеться у заяві партії.

"Обов’язковою умовою очищення ДБР є розслідування так званих "плівок Труби", записаних у кабінеті екскерівника ДБР.  З них очевидно, що ДБР стоїть не на захисті закону, а використовується для політичних розправ над опозицією. Досі ми не побачили жодної реакції правоохоронної системи на цю інформацію", - йдеться у заяві. У "ЄС" вважають, що звільнення "за системне порушення законів і Конституції" недостатньо.

"Окрім того, саме звільнення Труби здійснено з порушеннями Конституції. Як відомо, згідно рішення Конституційного суду від 16.12.2019,  Президент не має права призначати керівництво ДБР. У висновку Суду  чітко зазначено, що "підпорядкування НАБУ та ДБР президенту України через призначення і звільнення керівників створює загрозу незалежності цих органів.

Партія "Європейська Солідарність" наголошує на неприпустимості порушення Конституції та закликає Володимира Зеленського і парламентську більшість перед здійсненням подальших кадрових змін у ДБР привести законодавство, яке регулює його діяльність, у відповідність до Конституції", - резюмували у "ЄС".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram