ГоловнаПолітика

МВС анонсувало зниження порога перевищення швидкості до 10 км/год

Розміри штрафів зростуть у кілька разів.

МВС анонсувало зниження порога перевищення швидкості до 10 км/год
Фото: facebook/Патрульна поліція Рівненської області

Міністерство внутрішніх справ ініціювало зниження порога перевищення швидкості, яка не карається штрафом, з 20 км/год до 10 км/год.

Про це йдеться на сайті МВС.

Нині дозволена швидкість у населених пунктах становить 50 км/год, на більшості заміських доріг - 90 км/год. або 110 км/год (для легкових автомобілів). Відповідальність за перевищення швидкості настає, коли вона сягає 20 км/год; розмір штрафу - 255 гривень. Якщо перевищення більш ніж на 50 км/год, розмір штрафу підвищується до 510 гривень.

У МВС підготували пакет законопроєктів про посилення відповідальності за порушення Правил дорожнього руху.

"Пропонуємо збільшити розміри штрафів за низку адміністративних правопорушень: за перевищення максимально дозволеної швидкості руху більш ніж на 50 км/год - 3400 грн (зараз 510 грн); за залишення місця ДТП - 3400 грн (зараз 255 грн) і передбачити можливість позбавлення права керування транспортними засобами на термін 6 місяців; за водіння особою, яка не має на це права, - 10 200 грн (зараз 510 грн)", - заявив з цього приводу заступник міністра Антон Геращенко.

Він також розповів, що в першому кварталі 2020 року планують запустити автоматичну фото- і відеофіксацію перевищення швидкості.

"Система фото- і відеофіксації перевищення швидкості працює в тестовому режимі в столиці. Функціонують відеокамери на 5 проспектах Києва та вже зафіксували понад 41 000 випадків перевищення швидкості. Надалі камери буде встановлено в місцях, де відбувається найбільша кількість ДТП і найчастіше спостерігається перевищення швидкісного режиму водіями", - сказав Геращенко.

Нагадаємо, закон про відеофіксацію порушень ПДД було прийнято ще в 2015 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram