ГоловнаПолітика

Мінекономіки має намір боротися з падінням промисловості та будівництва

Міністерство створило для цього спеціальний штаб.

Мінекономіки має намір боротися з падінням промисловості та будівництва
Тимофей Милованов
Фото: finclub.net

У Міністерстві економіки вважають, що падіння української промисловості набуло системного характеру і вимагає швидких дій з боку держави. Про це повідомив міністр економіки Тимофій Милованов у себе на фейсбуці. 

Він повідомив про створення штабу для протидії падінню промисловості.

"Мінекономіки працює над підписанням меморандуму з галуззю щодо першочергових кроків, стратегією і планом дій щодо захисту і розвитку промисловості; також починає працювати штаб з поточної ситуації з інфраструктурою, до якого увійдуть представники промисловості, УЗ і портів", - зазначив Милованов.

За його словами, зараз в уряді розробили 13 напрямків роботи з протидії падінню промислового виробництва. Їх планують оприлюднити найближчим часом.

Глава Мінекономіки підкреслив, що падіння промисловості в Україні спостерігається вже 6 місяців поспіль. І якщо раніше його пояснювали окремими факторами, то зараз в уряді зазначили, що це падіння охопило вже майже усі види промисловості.

"Це свідчить про дію системних факторів, таких як нестача попиту у поєднанні з негативним впливом зміцнення гривні на конкурентоспроможність вітчизняних виробників", - додав Милованов.

Згідно зі статистикою, яку навів у приклад міністр, у листопаді 2019 року промислове виробництво в Україні скоротилося на 7,5%, у жовтні - на 5%, у вересні - на 1,1%.

Більш того, в уряді мають намір підвищити зростання будівництва інженерних і житлових споруд.

Нагадаємо, 16 грудня Милованов анонсував на найближчий час презентацію карти інфраструктурних інвестпроектів. Він підкреслив, що уряд має намір максимально сприяти розвитку державно-приватного партнерства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram