ГоловнаПолітика

У "Європейській Солідарності" вбачають у обшуках "Думской ТВ" помсту за незалежну редакційну політику

У НАБУ заперечують це.

У "Європейській Солідарності" вбачають у обшуках "Думской ТВ" помсту за незалежну редакційну політику
Фото: Макс Левин

Партія "Європейська Солідарність" вважає обшуки на одеському телеканалі "Думская ТВ", "прямим політичним тиском на незалежний телеканал". Про це йдеться у заяві партії, розміщеній на сайті "ЄС".

"Національне антикорупційне бюро, яке покликане боротися з корупцією в органах влади, саме зараз займається тиском на засоби масової інформації, не допускає на роботу журналістів, чинить їм перешкоди в їх журналістській діяльності, вилучає сервер і техніку приватного телеканалу. Це сталося після того, як "Думская ТВ" активно висвітлювала тему визнання директора НАБУ Артема Ситника винним у корупційному правопорушенні", - йдеться у заяві.

У партії вбачають у проведенні обшуків "пряму помсту за незалежну редакційну політику і критичні матеріали журналістів та авторів "Думская ТВ".

"Ми вважаємо, що це - перешкоджання журналістській діяльності та політичний тиск з бажанням позбутися незалежних або критичних до владних структур ЗМІ в Україні. Вимагаємо від Державного бюро розслідувань порушити справу про незаконні дії НАБУ, а від влади - негайно припинити практику знищення свободи слова в Україні. Влада повинна поважати демократичні цінності, українських журналістів - що б вони не писали і не говорили в рамках безпеки і законів України - і навчитися сприймати критику", - говориться також у заяві.

Також "ЄС" звернулася до представника ОБСЄ щодо захисту свободи слова Арлема Дезіре, щоб "відповідні структури Ради Європи, які стежать за дотриманням свободи слова у країнах, які підписали відповідні конвенції, негайно звернули на це увагу і відреагували".

Нагадаємо, НАБУ заявили, що обшуки на телеканалі не пов'язані з діяльністю ЗМІ та журналістів. Вони стосуються розслідування можливих зловживань владою службових осіб Одеської обласної ради під час продажу у вересні 2018 року нежитлових приміщень за адресою Лідерсовський бульвар, 13 (Одеса) на користь ТОВ "Крок вперед", оскільки вказаний ЗМІ і ТОВ "Крок вперед" мали одних і тих самих бенефіціарів-власників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram