ГоловнаПолітика

Кулеба у Вашингтоні розповів про підготовку зустрічі Трампа і Зеленського

"Стратегічний зміст партнерства між нами залишається непохитним".

Кулеба у Вашингтоні розповів про підготовку зустрічі Трампа і Зеленського
Фото: Lb.ua

США і Україна працюють над організацією повноцінного візиту президента України Володимира Зеленського в США.

Про це у Вашингтоні заявив віцепрем'єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба, відповідаючи на запитання про недавню зустріч президента США Дональда Трампа з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим.

Як передає Голос Америки, Кулеба також звернув увагу на те, що рівень підтримки України, який запропонований у новому проєкті оборонного бюджету США, перевищує підтримку, закладену в попередньому бюджеті.

Кулеба зазначив, що незважаючи на будь-які поточні події, "стратегічний зміст партнерства між нами залишається непохитним".

Раніше радник президента України Ігор Новіков заявив, що Володимир Зеленський може зустрітися з президентом США Дональдом Трампом наприкінці 2019 року або на початку 2020 року.

Нагадаємо, що президенту США загрожує імпічмент через його телефонну розмову із Зеленським, під час якої він, на думку демократичної більшості в Конгресі, чинив тиск на співрозмовника, прагнучи змусити його провести розслідування щодо політичного супротивника - Джо Байдена.

Востаннє президент України був у Білому домі в червні 2017 року, тоді це був робочий візит.

Новий президент Володимир Зеленський планує відвідати США з офіційним візитом. Помічник українського президента Андрій Єрмак говорив, що цей візит обговорювався у вересні під час нью-йоркської зустрічі Трампа і Зеленського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram