ГоловнаПолітика

Міністр юстиції заявив, що звільниться, якщо йому не підвищать зарплату

Він звільниться, якщо зарплата не зросте "хоча б до 80 тис. гривень".

Міністр юстиції заявив, що звільниться, якщо йому не підвищать зарплату
Денис Малюська на засіданні уряду 4 вересня 2019
Фото: kmu.gov.ua

Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що його не влаштовує 29 тис. гривень зарплати, і він звільниться, якщо її не збільшать мінімум до 80 тис. грн. Про це повідомляє "Українська правда".

"Але от останнього місяця ми домовилися про надбавки. І багато хто з міністрів їх отримав. У мене вже приблизно 29 тис. гривень. Якщо зарплата не підвищиться хоча б до 80 тис. - надовго мене не вистачить. Менше - це не довготривала історія працевлаштування. Четверо дітей, це потребує коштів", - зазначив Малюська.

Він зазначив, що в уряді готові підвищувати зарплату і це важливо для міжнародних інвесторів.

"Є консенсус усередині уряду. І ба більше, навіть міжнародні інвестори, які вкладають кошти в Україні, постійно в нас про це запитують. Адже розуміють: уряд, який отримує мізерну заробітну плату, живе за рахунок чогось іншого. Це можуть бути тільки хабарі або додаткові неформальні витрати під якісь зобов'язання. Ми так не працюємо. Відповідно, у нас немає іншого виходу, крім як підвищити заробітну плату", - додав міністр.

Нагадаємо, 27 листопада Денис Малюська оприлюднив відео, в якому розказано про успіхи нової міністерської команди.

Зокрема йдеться про те, що міністерству вдалося зупинити потенційно незаконні дії як у системі виконавчого провадження, так і у сфері реєстрації приватних виконавців, а також про приховані листи на замовлення третіх осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram