ГоловнаПолітика

Аваков: затримано фігурантів справи про вбивство Павла Шеремета (оновлено)

Серед них - музикант Андрій "Riffmaster" Антоненко і волонтер Юлія Кузьменко.

Фото: Макс Левин

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання фігурантів справи про вбивство Павла Шеремета.

"Щойно Нацполіція затримала і за згодою ГПУ оголошує обґрунтовані підозри фігурантам справи про вбивство Павла Шеремета. Це підсумок дуже складної і наполегливої роботи справжніх фахівців і важливий крок до повного розкриття справи!" - йдеться у фейсбуці Авакова.

Він заявив, що про деталі операції розкажуть увечері в четвер.

Приблизно в той самий час відомий український музикант, контрактник Андрій "Riffmaster" Антоненко у фейсбуці написав, що йому "пред'являють вбивство Шеремета".

Андрій Антоненко
Фото: Karabas Live
Андрій Антоненко

Оновлення 16:40. Антоненко розповів журналістам, що йому закидають організацію злочинної групи, яка вбила Шеремету.

"Нібито я організував групу для вбивства Шеремета. Я почув своє прізвище в організації вбивства, виготовленні вибухівки, ще чогось", - розповів музикант, який зараз служить у Збройних силах. Він відмовився підписувати підозру і викликав адвокатів.

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

Фото: Макс Левин

За словами Антоненка, в групу, за версією слідства, входять "я, пані [волонтер Юлія] Кузьменко, це дитячий судинний хірург, третьої людини я не знаю".

"Я спочатку подумав, що жарт, виявилося не жарт", - заявив він.

Нагадаємо, 20 липня 2016 року о 07:45 ранку в центрі Києва був підірваний автомобіль керівнички видання "Українська правда" Олени Притули, в якому перебував Павло Шеремет. Він помер у кареті швидкої допомоги.

У липні 2018 року перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін заявив, що слідство "встановило особу, яка може бути причетною до вбивства журналіста, але поки що не ідентифікувало її".

У грудні 2018-го генпрокурор Юрій Луценко заявив, що коло підозрюваних у вбивстві Шеремета звузилося до декількох сотень.

У листопаді 2019 року стало відомо, що до справи може бути причетним подружжя - Владислав Грищенко (Буча) й Інна Грищенко (Пума).

Павло Шеремет - білоруський, російський і український журналіст телебачення, радіо та періодичних видань, у 1990-х - 2000-х роках керівник відділу спеціальних інформаційних проектів російського телеканалу ОРТ, згодом - "Первого канала". Протягом останніх п'яти років жив у Києві, працював в "Українській правді", а також на радіо "Вести".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram