ГоловнаПолітика

Прокуратура порушила справу за фактом нападу на депутата Богданця

Справу порушено за статтею про погрозу або насильство щодо державного чи громадського діяча.

Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом нападу на депутата Верховної Ради Андрія Богданця з фракції "Слуга народу" на засіданні аграрного комітету парламенту. Про це повідомила прессекретарка прокуратури Києва Надія Максимець агентству "Українські новини".

"Внесено дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань", - сказала Максимець.

За її словами, справу порушено за частиною 2 статті 346 (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) КК України.

Розслідування доручено Печерському райвідділу поліції. З'ясовуються обставини події, а також встановлюються причетні до правопорушення.

Нагадаємо, бійка сталася в парламенті 11 грудня за участю екснардепів Едуарда Леонова і Ігоря Мірошниченка. За твердженням спікерки "Слуги народу" Євгенії Кравчук, Богданця відправили в лікарню з підозрою на струс мозку.

У листопаді цього року за напад на народного депутата Андрія Геруса було відкрито кримінальне провадження щодо екснардепа Олега Ляшка.

До цього було порушено справу за фактом загрозливих висловів депутатки Верховної Ради Софії Федини з "Європейської Солідарності" і волонтерки Марусі Звіробій на адресу президента Володимира Зеленського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram