ГоловнаПолітика

У ЄС заявили про готовність завтра продовжити санкції проти РФ

Санкції продовжать на пів року.

У ЄС заявили про готовність завтра продовжити санкції проти РФ
Фото: facenews.ua

Голови держав Євросоюзу заявили про готовність завтра, 12 грудня, продовжити економічні санкції проти Росії. Про це повідомив журналіст Рікард Йозвяк у своєму твітері.

"За прогнозами офіційного представника Єврокомісії, санкції щодо Росії, як очікують, продовжать на 6 місяців завтра в ЄС", - написав він.

Санкції будуть застосовані через окупацію РФ Криму. Питання накладення санкцій винесено на розгляд учасників саміту ЄС, який розпочнеться 12 грудня.

Нагадаємо, Європейський Союз застосував економічні санкції проти Росії у другій половині 2014 року в відповідь на агресію РФ на сході України. Відтоді ці обмеження продовжували на чергові пів року.

Учора, 10 грудня, повідомляли, що на 2020 рік на оборонний бюджет США заклали введення санкцій проти російських газопроводів "Північний потік-2" і "Турецький потік". Відзначають, що для "стримування Росії" можуть збільшити витрати на європейську оборонну ініціативу на $734 млн.

Крім того, у вересні США вже розширювали санкції проти РФ. Зокрема, вони ввели санкції проти громадян РФ, кораблів і компанії Maritime Assistance LLC, причетної до постачання авіапального російським військовим у Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram