ГоловнаПолітика

Більдт прокоментував відкриття ДБР справи проти Порошенка: "Ганьба!"

Експрем'єр Швеції вважає, що Зеленський у боротьбі зі своїми опонентами йде шляхом Януковича.

Більдт прокоментував відкриття ДБР справи проти Порошенка: "Ганьба!"
Карл Бильдт
Фото: www.regnum.ru

Колишній прем'єр-міністр і ексміністр закордонних справ Швеції Карл Більдт прокоментував відкриття кримінального провадження проти п'ятого президента України Петра Порошенка щодо Мінських домовленостей, ініційоване ексголовою Адміністрації президента Андрієм Портновим.

Про це він написав у своєму Twitter.

Більдт зазначив, що президент Володимир Зеленський у боротьбі зі своїми політичними опонентами йде шляхом Віктора Януковича.

"Це Україна в найгіршому вигляді. Янукович посадив Тимошенко у в'язницю за сфабрикованими звинуваченнями, і тепер Зеленський, схоже, прагне зробити те ж саме. Ганьба!" - написав він.

Відзначимо, що в 2016 році в українських ЗМІ з'явилася інформація, що кандидатуру Більдта розглядають на голову Кабміну в разі відставки прем'єра Арсенія Яценюка. Однак вона виявилася "качкою".

Нагадаємо, напередодні Держбюро розслідувань порушило проти Порошенка чергову справу - за фактом підписання Мінських угод.

У листопаді ДБР за заявою Портнова порушило справу за захоплення українських кораблів у Керченській протоці в листопаді 2018 року. У ДБР вважають, що в діях української влади могла бути держзрада. 

У листопаді ДБР назвало 13 справ, у яких фігурує п'ятий президент України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram