ГоловнаПолітика

У Суркова в Парижі здали нерви, він кричав, - Аваков

Представники Кремля під час нормандської зустрічі поводилися емоційно.

У Суркова в Парижі здали нерви, він кричав, - Аваков
Фото: kremlin.ru

Помічник президента Росії Владислав Сурков перейшов на крик під час обговорень у "нормандському форматі" в Парижі. Про це повідомив голова МВС Арсен Аваков, який був у складі української делегації.

У пресслужбі МВС відзначили, що представники Кремля поводилися емоційно і некомпетентно.

"У пана Суркова здали нерви, він там папери кинув на стіл, кричав: "Ми так не домовлялися". Вони запропонували розводити і далі війська. Куди розводити? У Мар'їнці? Де кожен метр политий кров'ю. І відведення означає здачу наших позицій на кілометри. Або в Широкиному, де ми стоїмо так, щоб Маріуполь убезпечити?" - зазначив Аваков.

Він підкреслив, що Україна не збирається бути домініоном Росії, державні інтереси - понад усе. За словами Арсена Авакова, спочатку повинні бути забезпечені безпека і повернення військовополонених і контроль над кордоном, і тільки потім можна буде обговорювати питання виборів на окупованих територіях Донбасу.

Нагадаємо, нормандська четвірка домовилася про обмін полоненими у форматі "всіх установлених на всіх установлених" до кінця року і розведення ще в трьох точках. Про це йдеться в комюніке за підсумками саміту. Четвірка виступила за встановлення повного і всеосяжного припинення вогню до кінця цього року. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram