ГоловнаПолітика

Партію "Слуга народу" фінансували фірми з орбіти Мангера - Bihus.info

Печатки і чекові книжки цих компаній знайшли вдома в радника голови Херсонської облради.

Партію "Слуга народу" фінансували фірми з орбіти Мангера - Bihus.info
Фото: EPA/UPG

У третьому кварталі 2019 року донорами партії "Слуга народу" стали фірми, печатки котрих знайшли вдома в Олега Семенова - радника голови Херсонської облради Владислава Мангера, фігуранта справи про напад на активістку Катерину Гандзюк. Також політсилу фінансували компанії з ознаками фіктивності, йдеться в розслідуванні програми "Наші гроші з Денисом Бігусом".

За липень, серпень і вересень цього року донорами СН стали 12 фізосіб і 30 фірм. Усі разом вони переказали 100 млн гривень.

Майже 20% суми припадає на шість компаній: "Агро Ленд", "Веб-Ротор", "Леонол", "Саквояж-ЮТ", "Артінвестбуд" і "ФГ "Екопівдень". Вони зареєстровані в різних частинах країни, але їх печатки і чекові книжки знайшли в Херсоні під час обшуку квартири радника Мангера Олега Семенова. 

Фото: bihus.info

Сам Мангер журналістам заявив, що до фінансових справах Семенова не причетний.

"Він у мене радник на громадських засадах. А його бізнесом і фінансовими справами я взагалі не переймаюся", - заявив голова Херсонської облради.

За даними розслідувачів, більшість фірм-донорів "Слуги народу" мають ознаки фіктивності, а їхні власники - кухарі і вантажники.

Нагадаємо, 25 листопада підозрюваному в причетності до вбивства активістки Катерини Гандзюк - голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру - майже удвічі зменшили заставну суму.

Адвокати Мангера наполягали на зменшенні заставної суми через перекваліфікацію справу із замовлення вбивства на замовлення заподіяння тяжких тілесних ушкоджень. Вони просили знизити її з 2,5 млн гривень до 148 000 грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram