ГоловнаПолітика

Зеленський про нормандський саміт: поки що нічия

Зеленський вважає, що про підсумки говорити рано, зараз потрібно бути дипломатом.

Зеленський про нормандський саміт: поки що нічия
Фото: EPA/UPG

На брифінгу для українських ЗМІ президент Володимир Зеленський зазначив, що наразі рано говорити, хто переміг на переговорах нормандської четвірки, оскільки цей процес тільки запустився. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Путін був злий? Я думаю, що всі були дуже втомлені. Розмова в нас була різна: і напружена, і іноді така потужна, іноді легка. Хто кого? Я не знаю. Мені здається, зараз правильно бути дипломатом, ми тільки почали говорити. Давайте говорити - поки що нічия", - сказав він на брифінгу для українських ЗМІ після зустрічі в Парижі.

Нагадаємо, на нормандській зустрічі президент Володимир Зеленський погодився затвердити особливий статус Донбасу на постійній основі.

У комплексі заходів, на які погодилися лідери четвірки, прописано "проведення конституційної реформи в Україні" і "набуття чинності нової Конституції, яка передбачає як ключовий елемент децентралізацію (з урахуванням особливостей окремих районів Донецької та Луганської областей, узгоджених з представниками цих районів), а також прийняття постійного законодавства про особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram