ГоловнаПолітика

Зеленський назвав акції проти "капітуляції" козирем у руках Путіна

"Я говорив, що жодного радикалізму немає, а в російської сторони були аргументи".

Зеленський назвав акції проти "капітуляції" козирем у руках Путіна
Фото: Макс Требухов

Президент Володимир Зеленський назвав акції проти "капітуляції" козирем у руках президента Володимира Путіна.

"У нас країна демократична. Ну акції, та й акції. Там дуже багато акцій. До речі, я вже шкодую, що ми відкрили [прохід вулицею Банковою перед Офісом президента]. Просто направду неможливо працювати - вони там кричать, гудуть. Скажу відверто, наприклад, сьогодні я говорив про те, що жодного радикалізму немає, у нас все нормально, нормальні люди, і це не аргумент, адже ніхто нікому нічим не погрожує. А в російської сторони були аргументи, і вони саме їх наводили в деталях... Якщо хочеться - нехай збираються. Але мені здається, що такі акції - це тільки козир і аргумент, яким сьогодні користувався президент РФ", - сказав Зеленський.

Відповідаючи на питання про те, для чого колишній президент Петро Порошенко збирає мітинги, Зеленський назвав ці дії "великою помилкою".

"Я думаю, що в цілому це його велика-велика помилка, його особистості. Чого він хоче - знає тільки він, мене це не дуже цікавить. Мені шкода, що сьогодні ми всі з вами вирішуємо проблему, яку він підписував. Інакше нам було б набагато простіше. Я не хочу нічого сказати, адже там були складні умови, і можливо, не могли інакше. Не хочу нікого критикувати. Я думаю, він помиляється і нічого доброго із цього не буде", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, що після обрання президентом Володимира Зеленського прохід на Банкову був відкритий, і тепер там регулярно проходить мітинги і пікети. Напередодні саміту нормандської четвірки біля Офісу президента навіть установили намети.

Коли президентом був Петро Порошенко, на Банковій не дозволяли збиратися. Наприкінці його каденції виняток було зроблено для учасників подячного мітингу "Дякую, Петре".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram