ГоловнаПолітика

УПЦ МП піднесла в єпископи кримського священника-сепаратиста

УПЦ МП піднесла в єпископи кримського священника-сепаратиста
Фото: crimea-eparhia.ru

Українська православна церква Московського патріархату піднесла в єпископи кримського священника-сепаратиста архімандрита Каллініка (Чернишова).

Синод УПЦ МП ще в січні 2016 року постановив зробити Каллініка єпископом Бахчисарайським і вікарієм Сімферопольскокой єпархії. Місце наречення і хіротонії синод залишив на розсуд митрополита Онуфрія (Березовського).

За даними російського богослова Андрія Кураєва, Каллінік став єпископом УПЦ МП 8 грудня 2019 року.

На сайті Херсонської єпархії УПЦ МП опубліковано фото з Ніжина, де Каллінік стоїть у ряді архієреїв Московського патріархату з панагією на грудях і жезлом у руці (відмітні знаки архієрея) та у фіолетовій мантії єпископа. 

Каллиник - крайний справа
Фото: pravoslavie.ks.ua
Каллиник - крайний справа

"Сьогодні в Московському патріархаті в Україні відбулася цілком таємна хіротонія - тобто піднесення в єпископи священика Каллініка (в миру - Костянтин Валерійович Чернишов) - відомого сепаратиста, колаборанта, який допомагав російським військам окупувати Крим 2014 року. Нагороджений медаллю окупаційної адміністрації Криму - «за захист Криму». Цього священника вибрали єпископом ще три роки тому, але 2016 року в Московському Патріархаті побоялися проводити хіротонію Каллініка, а сьогодні вже не бояться", - прокоментував подію журналіст, колишній прессекретар спікера Верховної Ради Андрій Ковальов.

Каллінік (Костянтин Чернишов) народився 1977 року в Євпаторії. Чернечий постриг з ім'ям Каллінік прийняв 2008 року, а 2013 року був піднесений до сану архімандрита.

Згідно з даними сайту "Миротворець", брав активну участь в анексії Криму: проводив антиукраїнську агітацію, розмістив склад зброї для "самооборони Криму" на території храму Святого Пророка Іоанна Хрестителя в селі Уютне, настоятелем якого є. Від окупаційної влади Криму отримав медаль "За захист Криму".    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram