ГоловнаПолітика

Міністр оборони США анонсував новий транш військової допомоги Україні

За словами Еспера, процес імпічменту Трампа на виділення військової допомоги не впливає.

Міністр оборони США анонсував новий транш військової допомоги Україні
Фото: EPA/UPG

Міністерство оборони США готується надати наступний транш військової допомоги Україні.

Про це заявив глава Пентагону Марк Еспер, передає Голос Америки.

"Скоро ми матимемо ще один транш, мені здається це близько 250 млн доларів. Міністерство оборони США підтримало це минулого разу, і я гадаю, наступного разу підтримає теж. Але ми завжди повинні провести перевірку. Ми завжди стежимо за тим, як ці кошти використовують, і чи вирішує Україна питання корупції", - сказав міністр.

На запитання, чи впливає на це процес імпічменту, звинувачення в якому зосереджуються навколо затримки військової допомоги Україні, Марк Еспер відповів негативно.

"Ні, оскільки ми виконуємо хорошу роботу, залишаючись поза цим. Я залишаюся поза політикою і хочу тримати Міністерство оборони поза нею", - наголосив він.

Водночас Еспер зазначив, що з боку Міноборони США не було затримки допомоги для України, і відомство оцінювало надання летальної зброї Україні, ґрунтуючись на трьох речах.

"Перше: наскільки це важливо для України в плані їхньої здатності протистояти росіянам. Друге: чи достатньо Україна вирішує питання корупції. І третє: наші союзники в регіоні також надають підтримку безпеці України. Відповідь на всі три питання була "так", і ми підтримали надання такої допомоги", - зазначив глава Пентагону.

Нагадаємо, Конгрес США затвердив виділення Україні 250 млн доларів по лінії Пентагону, але в липні 2019 року президент США Дональд Трамп попросив виконувача обов'язків глави апарату Білого дому Міка Малвейні призупинити виділення коштів. Гроші розморозили тільки близько 11 вересня після численних запитів з Конгресу про причини такого рішення.

Замороження військової допомоги Україні стало приводом для запуску процедури імпічменту президента США Дональда Трампа, який намагався домогтися від України розслідування проти Хантера Байдена, сина одного з головних політичних конкурентів американського президента.

Напередодні заступник міністра оборони Аліна Фролова повідомила, що в України є контракти вже на 85% військової допомоги США.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram