ГоловнаПолітика

Порошенко: віче на Майдані збирається на підтримку України, а не на знак протесту

"Щоб Росія, Франція, Німеччина почули - ми за "червоні лінії" не вийдемо".

Порошенко: віче на Майдані збирається на підтримку України, а не на знак протесту
Фото: Lb.ua

Колишній президент Петро Порошенко заявив, що віче на Майдані Незалежності в неділю збереться на підтримку України, а не на знак протесту.

Про це повідомила пресслужба його партії "Європейська солідарність".

"Віче, яке збирається на Майдані о 13:00 у неділю, – це не протестне віче. Це віче підтримки України. Для того, щоб Росія, Франція, Німеччина почули – ми за ці "червоні лінії" не вийдемо. "Ми чітко знаємо, що потрібно Україні", - сказав Порошенко.

Він наголосив, що відсутність результатів за підсумками перемов у нормандському форматі не буде катастрофою. "Нічого страшного. Повертайтеся в Україну, об'єднуйте націю, будуйте армію, будуйте державу", - наголосив він.

Ідею побудувати стіну на лінії розмежування Порошенко оцінив критично.

"Яку стіну? Стіну, коли Україна сама відмовляється від своїх територій. До чого це призведе? До скасування санкцій проти Росії, адже це Україна відмовилася. Моя порада - будуйте стіну на кордоні з Російською Федерацією. Вона вам знадобиться, принаймні доти, доки нинішнє керівництво буде біля керма РФ", - наголосив він.

"Німеччина і Франція готові захистити Україну, але тільки в умовах, коли Україна сама буде готова захистити себе. Так, як це відбувалося протягом п'яти років", - додав Порошенко.

Нагадаємо, три парламентські фракції закликали українців вийти на Майдан 8 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram