ГоловнаПолітика

Нова група "Довіра" допускає підтримку ініціатив Зеленського

Голова групи Кулініч розповів про основні напрямки роботи.

Нова група "Довіра" допускає підтримку ініціатив Зеленського
Олег Кулинич
Фото: facebook/ Олег Кулініч

Нова депутатська група "Довіра" допускає підтримку ініціатив президента Володимира Зеленського.

Про це в коментарі LB.ua розповів голова групи Олег Кулініч.

"Над створенням групи ми працювали десь місяць. У сесійній залі серед мажоритарників, а в нас у групі виключно такі, велися розмови про необхідність створення саме групи, щоб у нас було більше можливостей (участь у засіданнях погоджувальної ради, право виступу з трибуни від імені групи, участь у нарадах на чолі зі спікером і головами фракцій, - ред.). Нам потрібен був майданчик із юридичним статусом, щоб нас чули", - зазначив він.

Кулініч також зазначив, що назву групи вибрали, "з огляду на той факт, що на останніх виборах без довіри громадян перемогти не можна було... Коли депутата обирають не просто від президентської сили, яка мала найбільшу підтримку, то це вже говорить про величезний рівень підтримки з боку громадян і довіру до такого депутата".

Кулініч анонсував, що сьогодні апарат Ради оприлюднить офіційний повний список групи із 17 осіб.

Щодо можливої співпраці з провладною фракцією "Слуга народу", Кулініч підкреслив: "Усі рішення ми будемо приймати самостійно в групі з того чи іншого голосування. Відповідно, всі ініціативи, які виходять від президента, які спрямовані на становлення і розвиток нашої держави, поліпшення економічного стану, будуть нами підтримуватися. Ми будемо їх підтримувати. Але обов'язково будемо радитися з людьми, які нам довіряють".

Він також додав, що нова група не має конфлікту з депутатською групою "За майбутнє". "У нас немає конфлікту інтересів... Там теж мажоритарники, ми постійно спілкуємося. Не знаю: хто куди заходить чи виходить, але група, створена сьогодні, це спочатку позафракційні депутати", - пояснив Кулініч.

Голова групи "Довіра" розповів, що стосовно одного з ключових спірних законопроєктів - про ринок землі з 1 жовтня 2020 року - в групі різні погляди. "Є депутати, які підтримали законопроєкт у першому читанні. Є й ті, хто виступає категорично проти ринку землі", - зазначив він.

Нагадаємо, в Раді створили нову депутатську групу "Довіра" на чолі з Кулінічем. Кулініч - депутат Верховної Ради з 2012 року. У минулому скликанні був членом депутатської групи "Відродження". Його заступником став Валерій Лунченко, колишній член фракції "Народний фронт".

У Верховній Раді 9-го скликання створено п'ять фракцій ("Слуга народу", ОПЗЖ, "Батьківщина", "Європейська Солідарність" і "Голос") і групу "За майбутнє". Згідно з регламентом, число осіб у депутатській групі не може бути меншим, ніж число осіб у найменшій фракції, сформованій протягом першої сесії. Такою фракцією був "Голос", який наприкінці серпня налічував 17 осіб (пізніше в нього увійшли ще три людини).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram