ГоловнаПолітика

Джуліані в Києві зустрівся з Дубінським і Деркачем

Нардепи сподіваються на допомогу адвоката Трампа в боротьбі з корупцією в Україні.

Джуліані в Києві зустрівся з Дубінським і Деркачем
Фото: GLOBAL LOOK PRESS

Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Дубінський зустрівся з особистим адвокатом президента США Дональда Трампа Рудольфом Джуліані.

Про це нардеп повідомив у своєму телеграм-каналі.

За словами Дубінського, він поділився з Джуліані планами створення слідчої комісії парламенту для розслідування "розкрадань з українського бюджету в часи Порошенка і Януковича і можливу легалізацію цих коштів в іноземних юрисдикціях".

"Пояснив, що у сферу моїх інтересів входить пошук доказів виведених з України понад 10 млрд доларів, які можуть бути повернуті в мою країну за допомогою слідчої комісії парламенту, а також за можливої участі в розслідуванні цих фактів органів юстиції США", - заявив Дубінський.

Також під час зустрічі він розповів "про навмисне блокування, зокрема, МВФ і можновладними посадовими особами України створення слідчої комісії".

Перша зустріч Джуліані в Києві пройшла з позафракційним депутатом Ради Андрієм Деркачем. На своїй сторінці у фейсбуці нардеп повідомив, що обговорив з особистим адвокатом Трампа створення міжпарламентської групи "Друзі України СТОП корупція".

За словами Деркача, у Верховній Раді таку групу можуть оформити як міжфракційне об'єднання.

"Нам буде дуже корисною участь Джуліані у створенні цієї групи. Зокрема, він може допомогти зі входженням до групи міжнародних експертів, аналітиків, журналістів і всіх тих, хто здатен реалізувати завдання групи і принести користь стратегічним відносинам України і США", - заявив Деркач.

Також він повідомив, що разом із колегою з фракції "Слуга народу" Олександром Дубінським направив листи із закликом участі у формуванні групи голові Сенатського юридичного комітету Ліндсі Грему, члену комітету з розвідки Девіду Нунсу, а також голові офісу Білого дому Міку Малвейні.

Напередодні повідомлялося, що Джуліані прибув до Києва для зустрічей з Куликом і Шокіним у рамках зйомки документального фільму про викриття справи про імпічмент президента США Дональда Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram