ГоловнаПолітика

Пристайко: ми хочемо Ruxit - щоб Росія залишила Україну в спокої

Голова МЗС розповів про очікування від нормандської зустрічі.

Пристайко: ми хочемо Ruxit - щоб Росія залишила Україну в спокої
Фото: Укринформ

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко розповів про очікування від зустрічі лідерів "нормандського формату" (Україна, Росія, Німеччина, Франція).

Про це він заявив в інтерв'ю британському телеканалу Sky News, передають "Українськi Новини".

"Я навіть придумав слово - Ruxit. Воно не має нічого спільного з Brexit. Але це те, чого ми очікуємо: ми хочемо, щоб Росія залишила Україну (в спокої). Це те, чого ми намагаємося досягти. Чи допоможе ця зустріч - побачимо, ми сподіваємося", - сказав міністр.

Пристайко зараз перебуває в Лондоні з робочим візитом для участі в конференції NATO Engages і зустрічей із міністрами країн - членів і партнерів Альянсу.

Нагадаємо, зустріч лідерів країн "нормандського формату" пройде 9 грудня в Парижі (Франція). Це буде перший за три роки саміт "нормандської четвірки".

Президент Володимир Зеленський раніше говорив, що для завершення війни на Донбасі дуже важливий діалог з президентом РФ. 27 листопада Контактна група в Мінську відзвітувала про виконання всіх завдань перед нормандською зустріччю.

Раніше, виступаючи в Європарламенті, український режисер Олег Сенцов, який п'ять років провів у російському полоні, закликав політиків не вірити Володимиру Путіну і не домовлятися з ним в обхід України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram