ГоловнаПолітика

Рада цього тижня не розглядатиме у другому читанні закон про ринок землі

У профільному комітеті прогнозують внесення не менш ніж 3 тис. правок.

Рада цього тижня не розглядатиме у другому читанні закон про ринок землі
Николай Сольский
Фото: latifundist.com

Верховна Рада цього тижня не розглядатиме у другому читанні закон про ринок землі.

Про це в коментарі LB.ua розповів голова профільного парламентського комітету, депутат фракції "Слуга народу" Микола Сольський.

"На цьому етапі ми зводимо в таблицю всі правки до ухваленого в першому читанні законопроєкту. Фахівці секретаріату комітету витрачають на це час навіть на вихідних. Частину правок подано в електронному форматі, частину - в паперовому. Думаю, в результаті буде не менш ніж 3 тис. правок", - заявив він.

За словами Сольського, цього пленарного тижня парламент не встигне розглянути законопроєкт у другому читанні.

"Не можу взагалі сказати, коли законопроєкт буде винесено в зал. У нас дійсно дуже велика кількість правок. Їх потрібно впорядкувати за блокам. А потім має відбутися засідання комітету, де ми їх розглянемо. Це теж займе час. З такою великою кількістю правок ми ще не стикалися. Може, і вночі будемо проводити засідання комітету. Думаю, що наступного тижня ми підготуємо і розглянемо правки. Щоб уже через наступний тиждень, сподіваюся, винести законопроєкт у зал (останній пленарний тиждень перед Новим роком, - ред.). Я дуже сподіваюся, що до Нового року ми впораємося", - прогнозує він.

Нагадаємо, 13 листопада Рада прийняла законопроєкт про продаж землі в першому читанні.

Мораторій на продаж землі в Україні чинний уже багато років, уперше його в Україні ввели 2002 року терміном на п'ять років. Мораторій розглядали як тимчасовий захід, обумовлений тодішнім хаосом на ринку землі. З тих пір мораторій багато разів продовжували, востаннє - до 1 січня 2020 року. Продовження мораторію має технічний характер, оскільки продаж землі все одно був де-факто заборонений через відсутність закону про обіг земель сільськогосподарського призначення.

Скасування мораторію вимагає Міжнародний валютний фонд і підтримують провідні українські економісти. Попередній президент Петро Порошенко підтримував земельну реформу, але проти неї була Верховна Рада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram