ГоловнаПолітика

Син Порошенка отримав майже 10% акцій Міжнародного інвестиційного банку

Таким чином, ЦЄКК зараз володіє майже 10% акцій МІБ.

Син Порошенка отримав майже 10% акцій Міжнародного інвестиційного банку
Алексей Порошенко
Фото: http://timeszp.com

Центрально-європейська кондитерська компанія (ЦЄКК), бенефіціаром якої є син п'ятого президента Олексій Порошенко, купила 9,92% акцій Міжнародного інвестиційного банку.

Про це повідомляють у системі розкриття інформації НКЦПФР, пише "Фінклуб".

"Акціонерне товариство «МІБ», згідно з отриманою 2 грудня 2019 року інформацією, повідомляє про зміну акціонерів, яким належать голосувальні акції. Кількість голосувальних акцій акціонера Порошенка Петра Олексійовича змінено: розмір пакета простих іменних акцій до зміни права власності - 9000 штук, що становить 9,9174% від загальної кількості голосувальних акцій; розмір пакета простих іменних акцій після зміни права власності - 0 штук, що становить 0% від загальної кількості голосувальних акцій", - йдеться в повідомленні.

Продаж 9,92% акцій МІБ відбувся 22 листопада між Порошенком і ТОВ "ЦЄКК", власником якого вже є його син Олексій. Тож ЦЄКК зараз володіє майже 10% акцій МІБ.

Раніше МІБ повідомляв про придбання частки банку кондитерською компанією. При цьому банк не вказав, яку саме частку купила компанія Порошенка і яким чином змінилася структура МІБ.

Згідно з даними за третій квартал 2019 року, пакетом з 50,08% акцій банку володіє інвестфонд "Прайм Ессетс Кепітал", 9,92% акцій належали Петру Порошенку, 14,92% - Ігореві Кононенку.

Міжнародний інвестиційний банк зареєстровано в березні 2008 року. Його акціонерами на 1 січня 2019 року були Петро Порошенко - 60%, Ігор Кононенко - 14,9%, Олег Гладковський і колишній депутат Олег Зимін - по 9,9%, Катерина Ворушиліна і Сергій Ворушилін - по 2,6%, Олексій Порошенко - 0,006%, Юлія Гладковська - 0,000001%.

ЦЄКК є керуючою компанією корпорації Roshen. Олексій Порошенко став її бенефіціаром у жовтні. До нього власником ЦЄКК був Петро Порошенко.

Нагадаємо, раніше Порошенко подарував своєму старшому синові Олексію 1,1 млн гривень і частину прав на будинок у Козині вартістю 9,5 млн гривень. Також у листопаді стало відомо, що Олексій Порошенко став власником Roshen замість батька.

Олексій Порошенко у 2014-2019 роках був депутатом Верховної Ради 8-го скликання, він переміг у 12-му окрузі у Вінниці. Йому 34 роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram