ГоловнаПолітика

Нардепів Скороход, Полякова й Іванісова офіційно виключено з фракції "Слуги народу"

Монобільшість скоротилася до 249 осіб.

Нардепів Скороход, Полякова й Іванісова офіційно виключено з фракції "Слуги народу"
Фото: Макс Левин

Народні депутати Ганна Скороход і Антон Поляков офіційно покинули фракцію "Слуги народу".

Про це повідомив спікер Дмитро Разумков на пленарному засіданні у вівторок.

"Повідомляю про виключення з депутатської фракції політичної партії "Слуга народу" народних депутатів України Полякова Антона Едуардовича і Скороход Ганни Костянтинівни", - сказав він.

Після цього з трибуни парламенту виступив нардеп Ігор Гузь, який зажадав від ще одного представника "Слуги народу" Романа Іванісова здати мандат. "Люди кажуть, що сьогодні будь-який ґвалтівник через якийсь час може сказати: я теж потраплю в парламент і буду писати закони", - обурився він.

Разумков відреагував на це ще одним оголошенням: "Депутатська фракція політичної партії "Слуги народу" у своєму засіданні 2 грудня прийняла рішення виключити з депутатської фракції Іванісова Романа Валерійовича".

Нагадаємо, що "Слуга народу" ще в середині листопада вирішила виключити Скороход і Полякова, оскільки вони не голосували за проєкти, щодо яких було спільне рішення фракції.

Це сталося після того, як на пленарному засіданні Верховної Ради Скороход заявила, що її цивільного чоловіка, колишнього власника російського банку "Пушкіно", затримали з помсти за відмову голосувати разом з фракцією. Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, коментуючи її виступ, заявив, що Скороход нібито пропонувала нардепам хабара. Та у відповідь звинуватила "Слугу народу" в багатотисячних доплатах депутатам у конвертах.

Щодо Іванісова, то його виключили з фракції після появи інформації про те, що в середині 90-х він відбував покарання за групове зґвалтування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram