ГоловнаПолітика

Місце голосування тепер можна змінити онлайн і відразу на два тури

Для створення порядку зміни місця голосування залучали громадську та експертну думку.

Місце голосування тепер можна змінити онлайн і відразу на два тури
Фото: 112

Центральна виборча комісія дозволила змінювати місце голосування онлайн і відразу на два тури. Про це йдеться в повідомленні пресслужби ЦВК на фейсбуці.

На черговому засіданні комісія затвердила порядок тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси. Тепер виборці зможуть подавати заяву про тимчасову зміну місця голосування в електронній формі.

Крім того, виборці зможуть змінювати місце голосування відразу на два тури, отримувати посвідчення про зміну в електронній формі на вказану адресу електронної пошти.

Голова комісії Олег Діденко зазначив, що для створення оновленого порядку зміни місця голосування залучали громадську та експертну думку, проводилися відкриті наради.

Крім того, Службі розпорядника Державного реєстру виборців доручено забезпечити розробку та впровадження електронного сервісу для реалізації оновленого порядку.

Нагадаємо, Міністерство цифрової трансформації розробляє проєкт e-vote і планує на найближчих місцевих виборах протестувати електронне голосування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram