ГоловнаПолітика

Відділ ДБР у справах Майдану тимчасово очолив слідчий з Луганської області

Усього в підрозділі працюють 13 слідчих.

Відділ ДБР у справах Майдану тимчасово очолив слідчий з Луганської області
Фото: Lb.ua

Тимчасовим виконувачем обов'язки начальника відділу ДБР у справах Майдану став колишній слідчий з Луганської області Павло Нікульніков. Про це сказано у відповіді ДБР на запит "РБК-Україна".

У ДБР зазначили, що в Управлінні з розслідування військових злочинів створено відділ для розслідування майданівських злочинів. Усього в підрозділі працюють 13 слідчих.

Фото: РБК-Україна

Нікульніков до кінця 2018 року був начальником слідчого відділу в Станично-Луганському районі, а потім перейшов на роботу в ДБР.

Також у Бюро зазначили, що на 29 листопада жодне кримінальне провадження так і не було передано з Генеральної прокуратури до відділу у справах Майдану ДБР.

Нагадаємо, 20 листопада 2019 року органи прокуратури остаточно втратили слідчі функції, справи Майдану повинні перейти частково до Державного бюро розслідувань, а частково - до Національного антикорупційного бюро.

Однак слідство у справах Майдану може призупинитися на невизначений час, тому що Рада не встигла проголосувати необхідні поправки в закон про ДБР і повернутися до цього питання зможе тільки 3 грудня. При цьому депутати прийняли принципове рішення достроково звільнити директора ДБР Романа Трубу і його заступників.

Сергія Горбатюка, який очолював створене спеціально для розслідувань справ Майдану Управління спецрозслідувань ГПУ, звільнив новий генпрокурор Руслан Рябошапка. Про те, в якому стані нині перебувають справи Євромайдану, можна прочитати в інтерв'ю "Атестація зупинила не тільки розслідування справ Майдану, а й усю роботу Генеральної прокуратури" з Сергієм Горбатюком.

21 листопада адвокатка сімей Небесної Сотні Євгенія Закревська оголосила голодування, допоки Рада не прийме поправку.

27 листопада генпрокурор Руслан Рябошапка заявив, що слідство у справах Майдану не зупинено, ГПУ проводить інвентаризацію справ і передає кримінальні провадження в інші органи слідства.

Верховна Рада продовжить розглядати закон про ДБР 3 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram