ГоловнаПолітика

Зеленський заявив, що не знав про подвійне громадянство Абромавичуса

Голова "Укроборонпрому" Айварас Абромавичус має українське і литовське громадянство.

Зеленський заявив, що не знав про подвійне громадянство Абромавичуса
Фото: dyvys.in

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не знав про наявність подвійного громадянства в Айвараса Абромавичуса до його призначення главою "Укроборонпрому". Про це він розповів в ході візиту в Литву на минулому тижні, передає lrytas.lt.

"Чесно кажучи, я не знав, що він мав литовське громадянство до мого призначення. Я дійсно не знав. Це правда, що він може займати цю посаду (голови "Укроборонпрому"), тому що він не є державним службовцем", - зазначив Зеленський.

Президент додав, що цей факт не виправдовує ситуацію з наявністю подвійного громадянства, і має намір закликати його відмовитися від одного з них.

"Я можу звернутися до Абромавичуса публічно і закликати його відмовитися від одного зі своїх громадянств. Коли ми вибирали новий уряд, ми передусім цінували професіоналізм, а не порушення закону", - заявив Зеленський.

Нагадаємо, про те, що Абромавичус зберіг литовське громадянство стало відомо ще 2015 року. Ще тоді він повідомляв, що, згідно з українським законодавством, має два роки, щоб визначитися з громадянством.

Українське громадянство Абромавичус отримав у грудні 2014 року за спрощеною процедурою.

Головою "Укроборонпрому" його призначили в липні 2019 року.

Згідно з українським Законом "Про громадянство", однією з обов'язкових умов для прийняття в українське громадянство є «надання декларації про відсутність іноземного громадянства (для осіб без громадянства) або зобов'язання припинити іноземне громадянство (для іноземців).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram