ГоловнаПолітика

Рада у вівторок продовжить розгляд закону про ДБР

У середу в парламенті відбудуться слухання про ринок землі.

Рада у вівторок продовжить розгляд закону про ДБР
Фото: Макс Левин

Верховна Рада продовжить розглядати закон про ДБР 3 грудня, а в середу, 4 грудня, в парламенті пройдуть слухання про ринок землі. Про це на погоджувальній раді заявив спікер Верховної Ради України Дмитро Разумков, передає кореспондент LB.ua.

"На жаль, ми не встигли розглянути законопроєкт про ДБР позаминулої п'ятниці. Я розумію, що політичні позиції важливі, але мені хочеться звернутися до всіх політичних партій і груп, щоб не було зловживань практиками оголошення перерв... Мені здається, що не повинно бути дискусії, що є головним", - заявив він.

Разумков зазначив, що "завтра, у вівторок, першим ми розглянемо цей законопроєкт". Також спікер повідомив, що в середу о 15:30 у парламенті пройдуть слухання на тему відкриття ринку землі.

"Можливо, цього тижня ми розглянемо Виборчий кодекс із пропозиціями президента", - зазначив він.

Зі свого боку віцеспікер Руслан Стефанчук нагадав, що до нового року в депутатів залишилося тільки два пленарні тижні, тому робота повинна бути конструктивною.

Нагадаємо, 20 листопада 2019 органи прокуратури остаточно втратили слідчі функції - і справи Майдану повинні перейти частково до Державного бюро розслідувань, а частково - до Національного антикорупційного бюро.

Однак слідство у справах Майдану може призупинитися на невизначений час, тому що Рада не встигла проголосувати необхідні поправки в закон про ДБР і повернутися до цього питання зможе тільки 3 грудня. При цьому депутати прийняли принципове рішення достроково звільнити директора ДБР Романа Трубу і його заступників.

Сергій Горбатюк, який очолював створене спеціально для розслідувань справ Майдану Управління спецрозслідувань ГПУ, був звільнений новим генпрокурором Русланом Рябошапкою. Про те, в якому стані нині перебувають справи Євромайдану, можна прочитати в інтерв'ю "Атестація зупинила не тільки розслідування справ Майдану, а й всю роботу Генеральної прокуратури" із Сергієм Горбатюком.

21 листопада адвокатка сімей Небесної Сотні Євгенія Закревська оголосила голодування, допоки Рада не прийме поправку.

27 листопада генпрокурор Руслан Рябошка заявив, що слідство у справах Майдану не зупинено, ГПУ проводить інвентаризацію справ і передає кримінальні провадження в інші органи слідства.

Раніше він в інтерв'ю "Суспільство вимагає крові. Суспільство вимагає посадок" для LB.ua розповідав, чому пропонував адвокатці сімей Небесної Сотні Євгенії Закревській очолити департамент, який буде розслідувати справи Майдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram