ГоловнаПолітика

В РНБО пояснили звільнення Кривоноса з двох посад

Кривонос залишається заступником секретаря відомства.

В РНБО пояснили звільнення Кривоноса з двох посад
Сергей Кривонос
Фото: president.gov.ua

У Раді національної безпеки і оборони пояснили звільнення Сергія Кривоноса

На сайті відомства йдеться, що Кривонос був звільнений президентом з Міжвідомчої робочої групи з підготовки пропозицій щодо зміцнення обороноздатності держави та Міжвідомчої комісії з політики військово-технічної співпраці та експортного контролю у зв'язку з перерозподілом функціональних обов'язків.

"Його виведення зі складу низки міжвідомчих комісій та груп пов'язане з перерозподілом функціональних обов'язків, і є робочим процесом, який не має жодної політичної складової", - йдеться в заяві.

У РНБО наголосили, що Кривонос залишається на посаді заступника секретаря відомства, а також додали, що за необхідності його можуть повернути в розпорядження Міністерства оборони.

"Кривонос є прикомандированим до Апарату РНБО з Міністерства оборони, і може бути повернутий в розпорядження Міністра оборони відповідно до поставлених завдань", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Зеленський звільнив Кривоноса зі складу двох комісій 29 листопада.

Кривонос був призначений головою комісії указом президента Порошенка від 9 квітня. 12 березня Порошенко офіційно представив Кривоноса як заступника секретаря РНБО. Новопризначений заступник секретаря РНБО пообіцяв покарати "щурів, що крадуть в армії".

Сергій Кривонос був кандидатом у президенти, але зняв свою кандидатуру на користь Порошенка.

Рада національної безпеки і оборони 2 листопада вирішила розпустити Міжвідомчу комісію з питань оборонно-промислового комплексу, яку з моменту створення в 2015 році очолювали дві людини - Олег Гладковський і Юрій Бровченко. Обидва зараз є фігурантами гучних кримінальних справ.

У двотижневий термін Кабмін мав вирішити питання про створення нової комісії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram