ГоловнаПолітика

Глава Меджлісу закликав Зеленського порушити тему Криму на "нормандському" саміті

Президент України повинен чітко сказати: "Крим і Донбас повертаються разом".

Глава Меджлісу закликав Зеленського порушити тему Криму на "нормандському" саміті
Фото: Макс Требухов

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав президента України Володимира Зеленського порушити тему Криму на "нормандському" саміті в Парижі.

Про це Чубаров написав на своїй сторінці у фейсбуці.

"Мене дуже турбує те, що останніми тижнями Президент України Володимир Зеленський припинив публічно говорити про свій намір порушити тему деокупації Криму під час зустрічі "нормандської четвірки" в Парижі", - зазначив Чубаров.

Глава Меджлісу закликав українського президента наполягати на "повному відновленні територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, включаючи Автономну Республіку Крим, місто Севастополь та прилеглі акваторії Чорного і Азовського морів".

Чубаров переконаний, що на зустрічі в Парижі Зеленський повинен чітко сказати: "Крим і Донбас повертаються разом".

"Я знаю, що якщо під час саміту президентом України публічно і на весь світ не буде оголошена позиція України щодо тимчасово окупованого Криму, це може стати початком територіальної дезінтеграції України", - написав Чубаров.

Саміт лідерів "нормандської четвірки" відбудеться в Парижі 9 листопада. Серед тем саміту президент Зеленський назвав деокупацію Донбасу, повернення полонених і дискусію про проведення місцевих виборів на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram