ГоловнаПолітика

Альперіна затримали в приміщенні САП

Бізнесмен, якого Зеленський назвав "хрещеним батьком контрабанди", здався.

Співробітники Національного антикорупційного бюро в середу затримали одеського бізнесмена Вадима Альперіна, коли він прийшов до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це пише агентство "Українські новини".

Альперін (ліворуч) з адвокатом
Фото: facebook.com / Вадим Альперін
Альперін (ліворуч) з адвокатом

Його планували затримати ще напередодні в рамках спецоперації на Київській митниці, але йому вдалося втекти. Після цього президент Володимир Зеленський оголосив нагороду за інформацію про місце перебування Альперіна, назвавши його "хрещеним батьком контрабанди".

Нагадаємо, правоохоронні органи з жовтня 2017 року розслідують факти зловживання посадовими особами митниць Державної фіскальної служби, які допомагали групі компаній Альперіна розмитнювати товари за заниженою ціною.

У рамках справи детективи НАБУ ініціювали накладення арешту на 450 млн гривень компаній-учасниць схеми.

У листопаді 2017 року Альперін запропонував детективам 800 тисяч доларів за передачу справи на розслідування в інший правоохоронний орган.

Його затримали за це і пізніше відправили під суд.

26 листопада 2019 року НАБУ провело спецоперацію, затримавши 10 осіб за підозрою в злочинах, пов'язаних із порушенням митного законодавства. Серед них - семеро співробітників органів митного контролю. Серед затриманих - заступник начальника Київської митниці Сергій Тупальський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram