ГоловнаПолітика

Національний банк звинуватив Коломойського в тиску

"Атака реалізується через депутата Олександра Дубінського".

Національний банк звинуватив Коломойського в тиску
Фото: delo.ua

Правління Національного банку звинуватило олігарха Ігоря Коломойського в тиску.

Про це йдеться на сайті регулятора.

"Кілька тижнів триває сфокусована атака на Національний банк у формі замовних спекуляцій і наклепу в ЗМІ, проплачених мітингів під стінами НБУ і навіть спроби силового вторгнення в НБУ "тітушок". Ми вважаємо, що цей тиск на Національний банк здійснює олігарх і ексвласник Приватбанку Ігор Коломойський, який заборгував державі 5,5 млрд дол. США, виведених із Приватбанку до націоналізації", - сказано в заяві правління.

На думку регулятора, мета цієї кампанії - дискредитувати НБУ і реформу з очищення банківського сектору; уникнути відповідальності за Приватбанк; завадити співпраці України з МВФ.

Про те, що замовником цієї замовної кампанії, на думку НБУ, є Ігор Коломойський, свідчать декілька фактів.

  1. Мітингувальники під НБУ, за свідченням ЗМІ, отримують гроші за участь у мітингах. Організатором мітингів є громадська організація "Стоп корупції", яку виключили у вересні 2018 року з Глобальної мережі журналістів-розслідувачів (GIJN) через непрофесіоналізм і конфлікт інтересів.
  2. До мітингів з 25 листопада приєдналися працівники Нікопольського заводу феросплавів та інших підконтрольних Ігорю Коломойському підприємств, які до цього пікетували офіси Приватбанку в Дніпрі та Києві.
  3. Атака реалізується через депутата Олександра Дубінського, фігуранта антикорупційних розслідувань, якого в медіа називають рупором олігарха Коломойського. Негатив і наклеп, вимоги та очікування "тієї" сторони озвучуються за допомогою його або пов'язаних з ним інформаційних ресурсів.

НБУ підкреслив: оскільки атаки можуть загрожувати налагодженій роботі регулятора і безпеці співробітників, він уже звернувся до правоохоронних органів з проханням не допустити протиправних дій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram