ГоловнаПолітика

Проти Садового порушили нову справу за пропозицію обміняти Медведчука на українських військовополонених

При цьому Садовий наголосив, що його пропозиція актуальна і зараз.

Проти Садового порушили нову справу за пропозицію обміняти Медведчука на українських військовополонених
Фото: Макс Требухов

Генпрокуратура порушила нову справу проти мера Львова Андрія Садового через його пропозиції обміняти лідера проросійської партії ОПЗЖ Віктора Медведчука на українських військовополонених у РФ. Про це Садовий написав у своєму фейсбуці.

При цьому Садовий наголосив, що його пропозиція актуальна і зараз.

"«Печерський суд зобов'язав ГПУ відкрити справу проти Садового за позовом Медведчука». Я дійсно пропонував обміняти Медведчука на наших військовополонених. У принципі, моя пропозиція актуальна досі - багато наших заручників залишаються в російських в'язницях. Символічно, що це рішення було прийнято 21 листопада, в день початку Революції Гідності. Саме 21 листопада мені вручили підозру. Цікавий збіг. Я от думаю, а вся ця нечисть не знає інших дат?" - написав Садовий.

Нагадаємо, 21 листопада Садовому вручили підозру. Йому закидають ч.2 ст.28 і ч.2 ст.364 Кримінального кодексу - зловживання службовим становищем. Йдеться про стару справу, в рамках якої правоохоронці кілька разів у 2016 році проводили обшуки в міськраді Львова, а самого Андрія Садового в липні 2017 року викликали на допит у Генпрокуратуру.

Згодом у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі заявили, що відкрили справу на посадових осіб Львівської міської ради. Їх підозрюють у зловживанні владою під час будівництва індустріального парку в мікрорайоні Рясне.

Прессекретар САП Ольга Посталюк повідомила, що прокуратура клопотатиме в суді про обрання для мера Львова запобіжного заходу у вигляді застави в розмірі 50 млн грн.

Садовий заявив, що у його сім'ї немає 50 млн грн для оплати авансу. На питання, де він братиме гроші на внесення застави, мер відповів, що буде звертатися до людей або, можливо, треба буде щось продавати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram