ГоловнаПолітика

Міністр інфраструктури ініціював відставку своєї заступниці через її листування з пранкером

"Олександрі лідерства вистачило, а довіру через останній вчинок втрачено".

Міністр інфраструктури ініціював відставку своєї заступниці через її листування з пранкером
Фото: mtu.gov.ua

Міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що проситиме Кабінет Міністрів звільнити заступницю міністра Олександру Клітіну через її листування з пранкером.

"Олександра Клітіна відмовилася йти у відставку в дусі європейської політичної традиції. Тому я вважаю за необхідне винести на наступне засідання уряду подання про її відставку від свого імені", - йдеться в фейсбуці Криклія.

"Заступники міністра також займають політичні посади. Це означає: якщо ти вважаєш, що міністра, в команді якого працюєш, нічого не цікавить, окрім того з чим ми боремося, цитую: «якого, мабуть, цікавить тільки заробіток», ти як заступник міністра повинен повідомити правоохоронні органи про всі відомі факти для подальшого розслідування і подати у відставку через категоричну незгоду з такими речами. Власне, так я і запропонував зробити Олександрі Клітіній. Вона категорично відмовилася і сказала, що не бачить підстав для звільнення", - заявив Криклій.

"Також я вкрай незадоволений відсутністю порозуміння між Олександрою і командою Міністерства інфраструктури, і, на жаль, це не були поодинокі випадки. Спочатку я кожному із заступників озвучував свою рішучу позицію, що вони повинні заслужити довіру і підтримку в колективі демонструючи лідерські якості. Олександрі лідерства вистачило, а довіру через останній вчинок втрачено", - додав міністр.

У цей самий час Клітіна дала пресконференцію, в якій підтвердила, що не збирається у відставку.

"Усі ці брудні статті і наклеп - розплата за мою публічну позицію. І я хочу передати замовникам, що я не збираюся йти у відставку, я буду і далі працювати і боротися за впровадження європейських принципів у транспортній сфері", - сказала вона.

Листування з пранкерами Клітіна назвала "нечесними інсинуаціями" і відмовилася його коментувати.

Вона також заявила, що говорила з цього приводу з Криклієм, і той її "підтримав".

Нагадаємо, у листуванні із заступником міністра інфраструктури Олександрою Клітіною анонімний пранкер запитав, чи зможе вона "потягнути міністерство", тому що "Владом незадоволений Вова".

Клітіна відповіла, що змогла б і розкритикувала міністра Криклія за те, що він "наблизив до себе [держсекретаря МІУ] Галещука", який "ще китайський експрес розкрадав при Янику". Вона також заявила, нібито Криклій "відсунув" її від "Укрзалізниці", оскільки "вони щось крутять-мутять з тендерами на локомотиви".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram