ГоловнаПолітика

У районі розведення сил ситуація контрольована і спокійна, - міністр оборони

Військові в зонах розведення повернулися на позиції 2016 року.

У районі розведення сил ситуація контрольована і спокійна, - міністр оборони
Фото: Сергей Нужненко

У районі трьох зон розведення сил у Станиці Луганській, Петрівському та Золотому ситуація контрольована і спокійна.

Про це в інтерв'ю LB.uа розповів міністр оборони Андрій Загороднюк.

"Давайте почнемо з того, яка там ситуація - абсолютно контрольована і спокійна. Ми по кілька разів на день зідзвонюємося з штабом ООС і аналізуємо зведення. Знаємо, що бувають обстріли по всій лінії розмежування. Але конкретно в зонах розведення ситуація дійсно спокійна. Загалом у двох зонах відійшли менш ніж 100 військовослужбовців. У районі всіх трьох зон розведення Збройні сили присутні в достатній кількості", - розповів Загороднюк.

За словами міністра, ЗСУ "проаналізували ситуацію на предмет безпеки і можливості повернення на свої позиції в разі, якщо щось піде не так". Військові в трьох зонах розведення повернулися на позиції 2016 року.

"Який сенс у всій цій операції? Виконати Мінські угоди і в підсумку прийти до зустрічі в Нормандії. Розведення - частина мінського формату. Якщо ми виконали свої зобов'язання, то зможемо висунути вимоги Росії", - зазначив Загороднюк.

Нагадаємо, біля населених пунктів Петрівське і Богданівка у Волноваському районі Донецької області 9-11 листопада відбулося розведення сил і засобів.

13 листопада почалося розмінування територій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram