ГоловнаПолітика

У Зеленського назвали можливі терміни його візиту до США

"Скандал з імпічментом забирає багато часу, тому візит наразі висить у повітрі".

У Зеленського назвали можливі терміни його візиту до США
Президент Украины Владимир Зеленский в ходе встречи с президентом США Дональдом Трампом в Нью-Йорке 25 сентября 2019 года
Фото: president.gov.ua

Радник президента України Ігор Новіков вважає, що Володимир Зеленський може зустрітися з президентом США Дональдом Трампом наприкінці 2019 року або на початку 2020 року.

Про це він сказав в інтерв'ю "theБабелю".

"Складно переоцінити важливість зустрічі в Овальному кабінеті. Для будь-якого політика будь-якої держави це важливий сигнал про підтримку з боку США. Президенту Трампу сьогодні бракує часу на прагматичну, продуктивну політику. Скандал з імпічментом забирає багато часу, тому візит наразі висить у повітрі, але я впевнений, що він відбудеться [...]. Мені здається, є два можливі варіанти: кінець цього року або початок наступного, після закінчення слухань у Конгресі", - сказав Новіков.

Нагадаємо, що президенту США загрожує імпічмент через його телефонну розмову із Зеленським, під час якої він, на думку демократичної більшості у Конгресі, тиснув на співрозмовника, прагнучи змусити його провести розслідування щодо політичного противника - Джо Байдена.

Востаннє президент України був у Білому домі у червні 2017 року, тоді це був робочий візит.

Новий президент Володимир Зеленський планує відвідати США з офіційним візитом. Помічник українського президента Андрій Єрмак говорив, що цей візит обговорювався у вересні під час нью-йоркської зустрічі Трампа і Зеленського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram