ГоловнаПолітика

Україна оскаржила вирок нацгвардійцю Марківу, - ОП

Розгляд апеляційної скарги очікується навесні 2020 року.

Україна оскаржила вирок нацгвардійцю Марківу, - ОП
Виталий Маркив
Фото: Радио Свобода

20 листопада Україна подала апеляційну скаргу на рішення суду міста Павія від 12 липня 2019 року, яким військовослужбовець Національної гвардії України Віталій Марків був визнаний винним у вбивстві італійського журналіста Андреа Рокеллі і засуджений до 24 років в'язниці.

Про це інформує Офіс президента.

Згідно з повідомленням, розгляд апеляційної скарги Апеляційним судом округу Ломбардія очікується навесні 2020 року.

"Україна глибоко розчарована вироком суду міста Павія, який вражає несправедливістю і порушенням основних правових принципів, за якими засуджено Віталія Марківа. Крім того, Україна вважає, що прийняття до розгляду цивільного позову проти України в національному суді Італійської Республіки порушує принципи міжнародного права, зокрема юрисдикційний імунітет держави, заснованого на суверенітеті і рівності держав", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Україна висловлює готовність застосувати всі правові засоби для забезпечення справедливості для Віталія Марківа і сподівається, що Італійська Республіка буде залишатися непохитною в дотриманні верховенства права.

Нагадаємо, 12 липня суд міста Павії (Італія) засудив українського військового Національної гвардії Марківа, обвинуваченого в причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі на Донбасі, до 24 років позбавлення волі. Жорстокість вироку здивувала навіть прокурора, який просив 17 років ув'язнення.

Повідомлялося, що Україна оскаржить вирок і буде домагатися виправдання українця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram