ГоловнаПолітика

Злочевському розширили підозру статтею про розкрадання держкоштів в особливо великих розмірах

"Нічого не сталося, крім розширення підозри".

Злочевському розширили підозру статтею про розкрадання держкоштів в особливо великих розмірах
Фото: Макс Левин

Колишньому міністру екології та природних ресурсів Миколі Злочевському заочно повідомили про підозру в розкраданні держкоштів в особливо великому розмірі.

Про це на брифінгу в середу сказав генеральний прокурор Руслан Рябошапка.

"Провадження стосовно Злочевського було зупинено в зв'язку з розшуком. [Потім] провадження було відновлено, змінено підозру і знову було зупинено. Тобто фактично нічого не сталося, крім розширення підозри пану Злочевського", - сказав генеральний прокурор.

За його словами, Злочевський фігурує в 13 кримінальних провадженнях, а єдиної справи Burisma не існує.

"Є 13 кейсів, в яких фігурує колишній міністр екології Злочевський. У деяких з цих кейсів зустрічаємо слово, яким позначається назва компанії. Ще в деяких з цих кейсів зустрічаються слова, які є ім'ям тієї людини, про яку ви говорили [Хантера Байдена]. Що буде далі з цими кейсами - вони будуть передані за підслідністю. Деякі - в НАБУ, деякі, можливо, в ДБР, деякі, можливо, і в СБУ: де пов'язане з фінансуванням тероризму або терористичними актами", - цитує Рябошапку агентство "Інтерфакс-Україна".

Питання про Злочевського журналісти поставили в зв'язку з тим, що вранці народні депутати Андрій Деркач і Олександр Дубінський провели брифінг про "нові факти міжнародної корупції". Деркач, зокрема, розповів, що "14 листопада непомітно для ЗМІ Генеральна прокуратура оголосила нову підозру скандально відомому власникові Burisma, ексміністру екології Злочевському".

Микола Злочевський займав посаду міністра екології та природних ресурсів в уряді прем'єр-міністра України Миколи Азарова з липня 2010 року по квітень 2012 року. Наприкінці 2014 року він залишив Україну, а на початку 2015 року стало відомо, що Генпрокуратура оголосила його в розшук за підозрою в незаконному збагаченні (ч. 3 ст. 368-2 КК).

1 лютого 2018 року з'явилася інформація, що Злочевський повернувся в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram