ГоловнаПолітика

Тимошенко обговорила з прем'єром Хорватії інтенсифікацію співпрацю між країнами

Хорватію в 2020 році головує в Євросоюзі.

Тимошенко обговорила з прем'єром Хорватії інтенсифікацію співпрацю між країнами
Фото: ba.org.ua

Сьогодні в рамках участі у Конгресі Європейської народної партії в Загребі Голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко провела зустріч з прем'єр-міністром Хорватії Андрієм Пленковичем і обговорила з ним ситуацію в Україні та інтенсифікацію співпраці на двосторонньому рівні між Україною і Хорватією. Про це повідомила пресслужба партії.

Окремо сторони обговорили питання, пов'язані з незаконною анексією Криму Росією і війною в Донбасі.

"Йшлося також про пріоритети головування Хорватії в Європейському Союзі, яке почнеться з січня 2020 року. В цьому контексті сторони детально зупинилися на викликах "нормандського формату", особливо беручи до уваги можливу зустріч на високому рівні 9 грудня цього року. Юлія Тимошенко висловила позицію «Батьківщини» щодо пакета безпеки, який включає демілітаризацію і відновлення контролю української влади над кордоном нашої держави", - йдеться в пресслужбі.

Обговорили сторони також мораторій на продаж сільськогосподарської землі іноземцям, погодилися, що до цих питань потрібно підходити винятково з позиції захисту національних інтересів з пріоритетом захисту малого сімейного та середнього фермерства.

У зустрічі також брав участь заступник голови партії "Батьківщина", перший заступник голови Комітету ВРУ з питань зовнішньої політики Григорій Немиря.

Нагадаємо, що 20-21 листопада Юлія Тимошенко і Григорій Немиря перебувають з робочим візитом у Загребі для участі в Конгресі і Саміті ЄНП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram