ГоловнаПолітика

Порошенко зустрівся з Туском на Конгресі ЄНП

Важливу увагу під час зустрічі було приділено розвитку внутрішньої ситуації в Україні.

Порошенко зустрівся з Туском на Конгресі ЄНП
Фото: eurosolidarity.org

Експрезидент України, голова «Європейської Солідарності» Петро Порошенко під час робочого візиту в Хорватію для участі у Конгресі Європейської народної партії зустрівся з президентом Європейської ради Дональдом Туском. Про це повідомляє пресслужба партії.

Петро Порошенко подякував Дональдові Туску за його тверду багаторічну та самовіддану підтримку України на шляху європейської інтеграції, а також висловив сподівання, що нове керівництво Європейського Союзу так само рішуче і наполегливо підтримуватиме Україну під час своєї каденції.

Сторони обговорили розвиток на Донбасі та відзначили необхідність подвоєння зусиль із забезпечення виконання Російською Федерацією безпекових вимог Мінських домовленостей.

Зазначено, що більшість останніх кроків у мирному врегулюванні було здійснено українською стороною, що без відповідних кроків Росії як держави-агресора не може вважатися достатнім прогресом.

Сторони наголосили, що санкції ЄС мають залишатися до повного виконання РФ Мінських домовленостей і відновлення суверенітету й територіальної цілісності України, включно з Кримом.

Важливу увагу під час зустрічі було приділено розвитку внутрішньої ситуації в Україні і "висловлено глибоку стурбованість у зв’язку з ознаками відновлення політично вмотивованих переслідувань в Україні та зі збільшенням тиску на свободу слова та ЗМІ".

Наприкінці зустрічі сторони домовилися про зміцнення відносин партнерства між партією «Європейська Солідарність» і Європейською народною партією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram