ГоловнаПолітика

Путін заявив, що перегляд Мінських угод неприйнятний

"Закон про особливий статус Донбасу повинен бути замінений якимось іншим".

Путін заявив, що перегляд Мінських угод неприйнятний
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін заявив про неприйнятність перегляду Мінських угод щодо врегулювання бойових дій на Донбасі України. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми бачимо, що там (в Україні) постійно порушують питання, які з погляду врегулювання на Донбасі ми вважаємо неприйнятними та контрпродуктивними", - сказав Путін на форумі ВТБ-Капітал "Россия зовет!".

Як приклад таких заяв президент згадав заклики Києва до перегляду Мінських угод. "Зараз лунають участіше і частіше тези про те, що Мінські угоди необхідно переглянути", - сказав президент РФ.

"І ще: прийнятий Радою, парламентом країни закон про особливий статус Донбасу повинен бути замінений якимось іншим, на що президент Зеленський, сказав, що, напевно, це можна зробити, але не знає, яким", - додав Путін.

"Ну як оцінювати такі заяви? Для мене це незрозуміло. Думаю, що і для вас це незрозуміло", - додав він.

Путін також заявив, що розраховує на те, що українські війська не повернуться в так звані "сірі зони" на Донбасі.

"Розраховую на те, що не буде повернення в ці "сірі зони", тому що ми вже чули від деяких політичних діячів про те, що в ці зони, звідки пішли війська, повинні бути заведені Національна гвардія і поліція. Так, звичайно, на цих територіях потрібно підтримувати певний правопорядок. Але ми добре знаємо, що українська Національна гвардія значною мірою була сформована з так званих націоналістичних батальйонів", - заявив російський лідер. При цьому він підкреслив, що можливе повернення на лінію розмежування сил Нацгвардії України тільки погіршить ситуацію й спровокує "дзеркальну відповідь" Донбасу.

Нагадаємо, на цьому ж форумі Путін назвав Зеленського симпатичною і щирою людиною. На його думку, Зеленський "хоче змінити ситуацію в Україні на краще і для цього вже були зроблені реальні кроки" - розведення сил і засобів на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram